Voice Dialogue

Wil je minder twijfelen, je eigen weg kiezen en minder rekening houden met wat anderen van je vinden?

Wil je weten, waarom je steeds twijfelt aan alles, inclusief jezelf?

Wil je ontdekken wie of wat je nu steeds in de weg staat en er leren een andere draai aan te geven?

Via de methode ‘Voice Dialogue’ leer jij, welke ‘ikken’ je in de weg staan. En hoe je vervolgens zelf de regie neemt over je leven.

De methode Voice Dialogue, heeft als uitgangspunt dat we allemaal meerdere ‘ikken’ in ons hebben. Die bepalen ons gedrag. Als we jong zijn, ontwikkelen een of een paar ikken zich sterk (onze primary selves), omdat ze ons helpen te krijgen wat we willen en ons beschermen tegen angst en verdriet.
Andere ikken (onze disowned selves), die net zo goed bij ons horen, maar in die kindertijd bijvoorbeeld minder waardering en liefde opleveren, ontwikkelen zich minder sterk. Eenmaal volwassen, kunnen we er echter last van krijgen dat we bepaalde ikken niet hebben ontwikkeld of onderdrukken.

Oké, ik leg het even kort uit….

Het eerst is er het onschuldige, kwetsbare kind. Dat is het kind zoals het geboren word en het eerste levensjaar leeft: afhankelijk van de voeding en verzorging door anderen; kwetsbaar, en aangewezen op de bescherming van anderen. Dit kwetsbare, innerlijk kind blijft als deelpersoon in ons aanwezig. Met de ontwikkeling van het kind wordt het kind sterker, weerbaarder, minder afhankelijk.

In de peuter- en kleuterperiode al ontwikkelt zich de ‘beschermer/beheerser’: die is er om ons kwetsbare ik te beschermen. De peuter leert zichzelf al te verdedigen, zegt al “mij!”, waarmee bedoeld wordt: blijf er af, dat is van mij!

Je kunt bij jezelf nagaan hoe de verhouding bij jou is, in bepaalde situaties: heeft ‘het kwetsbare kind’ in je het voortouw? (je voelt je kwetsbaar en niet helemaal aangepast in contact met leeftijdgenoten).
Of de beschermer/beheerser? (je speelt het spel mee dat wordt verwacht, je verweert je niet vanuit kwetsbaarheid maar vanuit een zekere soepelheid en met humor, desnoods met boosheid).


Vervolgens ontwikkelen zich ‘de zwaargewichten’ in jezelf: de drammer (die je zegt wat je allemaal nog moet doen); de criticus (die voortdurend kritiek levert op alles wat je doet); de perfectionist (die alles perfect wil hebben); de behager (die wil dat je in de eerste plaats anderen behaagt, met andere woorden: die wil dat je alles doet, om maar aardig gevonden te worden, desnoods ten koste van jezelf). Je kunt wel stellen, dat deze deelpersonen dus ook energiezuigers zijn.

Andere deelpersonen die zich in ons ontwikkelen, zijn bijvoorbeeld de ouder-ikken, nl.: de innerlijke moeder en de innerlijke vader. Er zijn archetypen als: de zorgzame moeder (liefhebbend, gevend, ondersteunend, alles begrijpend, alles aanvaardend); de heks (de boze, vernietigende moeder, soms voor de buitenwereld vermomd als goede fee); de goede vader (standvastig, hulpvaardig, begrijpend, verantwoordelijk, verstandelijk); de boze vader (veroordelend en bestraffend).

En dan hebben we nog de deelpersonen/energieën in ons, die we de instinctieve energieën noemen: agressie, jaloezie, seksualiteit, overlevingsdrang.

Ingenestelde ge- en verboden van ouders en opvoeders, kunnen dus energiepatronen in ons opbouwen, die een zelfstandig leven gaan leiden. Deze kunnen ons opjagen, of ons met hun kritische en afkeurende innerlijke stemmen het leven zuur maken.
Meestal hebben we maar een vaag vermoeden van al de delen in ons, die zich voortdurend proberen kenbaar te maken, door gedachtenflitsen, stemmingen, verlangens, dromen en innerlijke stemmen. Wie echter dit alles wil leren kennen, kan Voice Dialogue toepassen om dit ‘(her)Ken jezelf’ – proces op gang te brengen. En daar is deze cursus dus heel handig bij.

Is deze cursus voor jou geschikt?

Als jij je soms belemmerd voelt in je eigen ontwikkeling, dan kan jij absoluut stappen maken met Voice Dialogue. De methode helpt bij het in kaart brengen van de rollen die je automatisch aanneemt, waar ze vandaan komen (vaak werden ze beloond door je opvoeders waardoor je ze voortzette) en je onderzoekt of die nog wel voor je werken. Als dat wenselijk is, kun je patronen doorbreken en meer vat krijgen op je keuzes en gedrag.


Voice Dialogue kan helpen wanneer je jezelf in de weg zit. Je hebt bijvoorbeeld vaak conflicten, wilt graag iets bereiken maar zet niet door, je wilt met iets stoppen maar het lukt niet, of je wilt simpelweg meer balans in je leven. Ook als je maar niet uit een dilemma komt, blijft wikken en wegen bij het nemen van belangrijke beslissingen, is het een goede manier om inzicht te krijgen in wat je tegenhoudt.

De pleaser of criticus in jou zal niet verdwijnen, maar je kiest er misschien voor, om de levensgenieter of de luiaard vaker ruim baan te geven. Doordat je dichter bij jezelf blijft, in alles wat je doet, accepteer je jezelf meer, verspil je minder energie aan dingen die je niet wilt doen en kun je een bewuster en gebalanceerder leven leiden.

Je ervaart meer regie bij de keuzes die je maakt en hoe je op situaties reageert. Dat heeft ook effect op je relaties en je ontwikkeling.

Online Cursus
Voice Dialogue
€97,-Wat jij krijgt in deze cursus

 • Je krijgt Bij Elisa 7 lessen in je eigen persoonlijke online Academie. Dit is een veilige omgeving, waar alleen jij in kan en ik, om je eventueel feedback te geven, of te ondersteunen waar nodig
 • Deze 7 lessen, komen overeen met 1, of 2 real life coaching sessies
 • Je krijgt de lessen tevens in een E-book te downloaden, zodat je altijd kan terugkijken en de lesstof nooit kwijt raakt
 • In de lessen zitten uitdagende opdrachten verweven, die jou échte stappen laat maken
 • Een vernieuwde kijk op jezelf
 • Inzicht in waarom je doet wat je doet
 • Grip op de dingen die je niet doet, maar die je wel zou willen doen
 • Een flinke dosis zelfkennis, toepasbaar en aanpasbaar in je dagelijks leven
 • Echte tools, om een andere draai te geven aan je leven, zodat er weer rust, plezier en focus ontstaat
 • Een flinke dosis energie terug, omdat je leert, je eigen energielek te dichtenWaarom deze cursus beginnen?

 • Door Voice Dialogue leer je jezelf beter kennen
 • Je brengt je kracht, zwakte en angsten in beeld, zodat je daar gericht mee aan de slag kunt
 • Je ontdekt je (vergeten) verlangens, valkuilen en talenten en leert daar weer gehoor aan te geven
 • Je leert hoe je elk aspect van wie jij bent, ruimte kunt geven, zodat die kleine stemmetjes je stoppen te irriteren
 • Je leert dat jij zelf controle hebt en alles kunt inzetten wanneer je dat wilt
 • Je krijgt eindelijk de regie weer terug en kunt de stappen maken die je graag wil
Praktische Informatie

 • Wanneer jij deze cursus aanschaft, ontvang je binnen tien minuten een email, met jouw eigen persoonlijke inlogcodes.
  Check ook even je Spambox, daar vliegt hij wel eens in
 • Je kunt direct starten met je cursus, waar, wanneer, hoe laat en zelfs in je pyjama als je dat wil
 • Er is in je online academie, een mogelijkheid om vragen aan me te stellen. Je staat er dus nooit alleen voor
 • Je E-book kun je in de online academie ook direct downloaden
 • Je blijft toegang behouden tot de lessen, tot drie maanden na je inschrijving

Schrijf je vast in op de wachtlijst en krijg een seintje wanneer de cursus gelanceerd is.