Niet lullen maar poetsen!

Zakelijk doorpakken

Hoe zou het voor je zijn…..

Hoe zou het voor je zijn…

Wanneer je stappen kunt maken naar een nieuwe uitdaging, of misschien wel naar échte onafhankelijkheid?
Wanneer je een functie kunt bekleden, of eigen onderneming zou hebben, waar jij je eigen visie in kunt uitdragen, waar jij creatief, inspirerend en proactief mag zijn?
Waar jij jij kunt zijn?
En dan ook nog eens super gewaardeerd te worden door je werkgever en collega’s, of de mensen die jij misschien wel je cliënten mag noemen?

Hoe zou het voor je zijn…

Wanneer er bij je huidige werkgever nieuwe stappen gezet kunnen worden, zodat je weer voldoening voelt aan het einde van de dag?
Of wanneer je afscheid mag nemen van een functie, waar je gewoon niet (meer) op je plek bent ? Om vervolgens door te groeien naar een nieuwe, meer bij jou passende rol?

En hoe zou het voor je zijn, wanneer je naar een plek kunt toewerken, waar werk niet meer als werk voelt? Dat energie geeft, in plaats van alleen maar neemt?

Waar je iedere dag echt voor wakker wíl worden en waar jij een energievol, blij en gelukkig mens met een doel van wordt?

Mij klonk dat toch best aardig in de oortjes en in 2012 richtte ik dan ook mijn eerste eigen onderneming op; HondenCollege.
Maar die grote stap om mijn vaste fulltime baan op te zeggen, vond ik toch echt heel erg spannend. Want ja, de kosten lopen door en hoe krijg ik dat dan allemaal rond?

Zomaar ineens je baan opzeggen zonder goed plan, lijkt mij niet heel handig. Maar ik ben dan wel iemand die graag controle behoud en ver vooruit denkt. Ik stap in iets, als ik er goed over heb nagedacht en wanneer ik meerdere rampscenario’s bedacht heb. Als ik voor ieder scenario dan een uitweg heb gevonden, dan spring ik pas.

En natuuuuuuurlijk kan je de toekomst helemaal niet voorspellen en kan er bij alle bedachte uitvalswegen een andere zijweg ontstaan, die ofwel de boel opnieuw blokkeert, ofwel een nieuwe route aanduidt.

Hoe dan ook, ik bereid me graag zo goed als mogelijk voor, ook op dingen die niet voor te bereiden zijn. Zo werkt mijn brein nou eenmaal. En daar zit mijn kracht ook direct; ik ben heel erg goed om als een creatieve duizendpoot, van bijna alle markten thuis te zijn. En als ik de markt nog niet ken, dan maak ik het me super snel eigen.

Waar ik begon

Ik ben erg vroeg uit huis gegaan, om op eigen benen te staan. Ik was net 17 en besloot dat ik dat best alleen kon allemaal. Het was wat rommelig in ons gezin en dat zorgde ervoor, dat ik mijn middelbare school niet afgemaakt heb. ik ben op mijn 14e gestart met werken bij een weekendbaan en op mijn 17e werkte ik fulltime.

Met geen enkele werkervaring, wist ik mijzelf gewoon bij ieder sollicitatiegesprek heel goed te verkopen. Dat maakte weer, dat ik heel gemakkelijk mooie baantjes kreeg, waar ik opleidingen mocht volgen en waar ik mijzelf kon ontwikkelen.

In 2006, kwam ik als secretaresse te werk bij Deloitte Belastingadviseurs B.V., een van de Big Four, zoals ze dat noemen. Een groot bedrijf dus, met veel kansen.
Ik groeide flink door, deed heel veel ervaring op en mocht mooie kansen benutten. Zoals een team van vijf Indiërs leiding geven en zelfs naar India afreizen, om daar workshops te geven aan alle collega’s van de Finance afdeling.

Ik wisselde iedere 1,5 – 2 jaar van functie, tot ik uiteindelijk in 2016 belande op de stoel van Project Controller. En poeh, dat was echt niet gemakkelijk, zo zonder enige vooropleiding. Maar toch lukte het aardig, met vallen en opstaan.

Ik heb mijzelf omhoog gewerkt en had één doel, die ik al had vanaf de start van HondenCollege en dat was een eigen woonboerderij, mét veel grond. Waar ik rust kon vinden én al mijn creatieve ideeën tot uiting kon laten komen. Ik raakte geregeld overprikkeld en kon dan goed van me afbijten, omdat dat mijn manier nou eenmaal was, om afstand te creëren van de prikkels. En ja, dat betekent dus, dat ik echt niet heel handig was op sociaal gebied. Ik had liever niet, dat iemand mij wilde leren kennen, dat werd me te ingewikkeld. Dus ik hield iedereen fijn op een voor mij prettig voelende afstand. Ik had vroeger zelfs de bijnaam; ‘ijskoningin’…. dus….

Ik vond werken bij zo’n groot bedrijf best prima, omdat ik mijn eigen eilandje had. Ik had mijn eigen taken en hoefde in principe niet veel contact te maken met anderen, als het werk maar af was.
Ondanks dat werken op dat eilandje prima was, wilde ik echter niet meer op een suf kantoor zitten. Ik wilde vrij zijn.

In 2017 was het dan zover, we gingen verhuizen naar mijn droom locatie, waar ik nu mijn dromen waar maak. En nog veel belangrijker; waar ik mezelf ben geworden en al mijn oude ‘aangeleerde gedrag’ heb weten om te buigen naar totaal ongedwongen gedrag. Ik leerde, dat contact maken heel leuk en ook veilig kan zijn. En ik leerde dat ik daar eigenlijk ontzettend goed in ben en nog beter in het verbinden van mensen met hún emoties en gedachten.

Door al die ervaringen en functies, van secretaresse tot eigen projecten beheer, heb ik een grote, volle rugzak met kennis die ik graag wil delen, met mensen die persoonlijke of zakelijke stappen willen zetten. Dit kan zijn in een andere functie, een andere baan, of wellicht ook een eigen bedrijf. Ik heb een sterk analytisch vermogen, maar ben ook rete- sensitief, wat maakt, dat ik ook alle valkuilen herken voor de mede sensitievelingen onder ons. Ik weet wat je kan tegenhouden, om nieuwe kansen aan te durven pakken en daar wil ik jou bij ondersteunen.


Wat doe ik niet

 • Ik ga je niet vertellen hoe jij een eigen bedrijf opzet, daar zijn heel veel andere mensen veel handiger in
 • Ik ga je niet vertellen dat je je baan moet opzeggen en dromen zomaar moet najagen, zonder goed plan
 • Ook ga ik je niet de illusie schetsen dat nieuwe stappen maken helemaal niet spannend is, dat is het wel. Maar hey, zonder een beetje spanning in het leven, is het ook maar een saaie boel, niet waar?
 • Urenlang met je praten en je niets uit de vingers laten komen. Nope, je moet echt aan de bak
 • Met je meepraten om je op je gemak te stellen. Ik houd je een eerlijke spiegel voor, want jij hebt echt zelf de regie over jouw leven. Ik ben geen mee – lul – coach waar je niks aan hebt.
 • Dan ga ik overigens ook niet jouw werk doen. Jij dient de stappen zelf te zetten die je te zetten hebt. Het is jouw leven, jouw energie, jouw dromen en wensen en dus ook echt jouw verantwoordelijkheid om daar iets mee te doen, of niet…

Wat doe ik dan wel?

 • Jou helpen te onderzoeken wat je leuk vindt
 • Samen bekijken wat maakt dat je niet doet wat je eigenlijk wil doen
 • Zoeken met jou, naar waar je de afslag naar je eigen droombaan hebt gemist en wat je blauwdruk die je bij je geboorte meekreeg, daarmee te maken heeft
 • Je de kaart geven met route, naar hetgeen je stiekem al heel lang wil doen
 • Een stappenplan met je maken, die je op weg helpt naar de functie of baan van je dromen
 • Je aan het werk zetten in je eigen persoonlijke online leeromgeving, waarin je opdrachten maakt
 • Je een E-book beschikbaar stellen, met al je lesstof daarin opgenomen, zodat je daar altijd op kunt terugvallen, ook na ons traject samen
 • Alle praktische tips, tops, tools en kennis met je delen, die ik opgedaan heb ik mijn eigen reis naar mijn droombaan

Wat win jij daarmee?

 • De chaos maakt ruimte voor focus, zodat jij je doelen niet alleen visualiseren kan, maar ook behaald
 • Je ontdekt waar je heel goed in bent en waar dus jouw eigen krachten liggen
 • Je leert die krachten goed te bundelen en om te zetten naar sterke communicatieve vaardigheden, die je nodig hebt, wanneer je keuzes voor jezelf dient aan te geven bij een leidinggevende, of bij toekomstige eigen cliënten
 • Afhankelijk van jouw keuzes, leer je wat je nodig hebt om te groeien. Een greep uit de opties: hoe werkt marketing, welke systemen zijn handig, hoe kan je SMART en dus tijdbesparend werken, welke Kernkrachten heb jij, hoe werken de 7 stappen van effectief leiderschap en wat heeft dat met jou te maken?, hoe zorg je voor energiebehoud en plezier in je werk? en zo zijn er nog een talloze dingen die ik je wil leren, maar daarvoor moet ik ook eerst kennis met jou maken, om te bepalen wat werkt voor jou

Shall we meet??

Om echt te ontdekken waar ik jou mee kan helpen, is het handig om eerst kennis te maken. Zo’n kennismakingsgesprek kan in real life, via Zoom, of per telefoon.
We bespreken wat je wensen zijn, waar je vastloopt en wat ik dus voor je kan betekenen.

Nadat we helder hebben wat je wensen zijn, kan ik je een voorstel doen, met daadwerkelijk aantal benodigde sessies en het daarbij behorende budget benoemd.

De meeste mensen zijn na 6 – 10 sessies bij hun doel.
De kosten voor een losse sessie (1 uur) zijn € 110,- inclusief 21% btw.
De pakketprijs, waarin jij er echt voor gaat en direct het aantal van de benodigde sessies samen met mij bepaalt, wordt berekent na je gratis intake.


Gaan met die banaan!!

Heb je zin om de mouwtjes op te stropen?

Ben je nieuwsgierig naar mij en wat ik voor je kan doen, of we klikken zoals het moet om vooruit te komen?

Durf je de eerste stap te zetten naar misschien een veel leukere toekomst?

Plan dan gewoon dat kennismakingsgesprek in. Je kan alleen maar winnen bij de investering in jezelf!

Wist je dat…

Veel werkgevers een budget hebben voor de werknemers, voor een persoonlijk ontwikkeltraject?

Iedere werkgever is gebaat bij werknemers die zich op hun plek voelen, die willen ontwikkelen en daarmee hun positieve bijdrage leveren aan de werksfeer.

Informeer gerust eens bij jouw eigen werkgever, of er een budget voor jou beschikbaar is.

Vraag de gratis brochure hieronder aan, waar alle informatie over de verschillende trajecten Bij Elisa uitgelegd staan.